Site Rengi

DOLAR 32,6139
EURO 34,8224
ALTIN 2.509,77
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman 24°C
Parçalı Bulutlu
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Gerginlikleri barış ile biten her iki köyün muhtarları bir araya geldi

ADIYAMAN MERKEZE BAĞLI KOÇALİ VE REZİP KÖYÜ ARASINDA SIKINTIYA SEBEP OLAN ORTAK KULLANIM ALANI İLE İLGİLİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE MEYDANA GELEN GERGİNLİĞİN BARIŞ İLE SONUÇLANMASI SONRASI KÖY MUHTARLARI BİR ARAYA GELDİ.

06.04.2021
301
A+
A-

Adıyaman Merkeze bağlı Koçali ve Rezip köyü arasında sıkıntıya sebep olan ortak kullanım alanı ile ilgili geçtiğimiz günlerde meydana gelen gerginliğin barış ile sonuçlanması sonrası köy muhtarları bir araya geldi.

Koçali ve Rezip köyü arasında ortak kullanım alanıyla ilgili aralarında gerginlik çıkmış ve bu gerginlik Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcısı Halid Yıldız, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt’un araya girmesiyle barış ile sonuçlanmıştı. Her iki köyün barışması sonrası Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından her iki köyün muhtarları ve köyün önde gelenleri bir araya geldi. Dernek binasında bir araya gelen her iki köyün muhtarları ve önde gelenleri burada birlik ve beraberlik mesajları vererek kardeş olduklarını söyledi.

Her iki köyün muhtarlarını ve önde gelenlerini bir araya getirerek açıklamalarda bulunan Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Osman Tuzcu, “Rezip ile Koçali Köyü arasındaki anlaşmazlık il protokolümüzün gayretleriyle sulhla sonuçlandırılmıştır. Ben ko konudan dolayı il protokolümüze teşekkür ederim. Bu barışın devamını diliyoruz. Her iki köyümüzün muhtarı da barış konusunda iyimser ve oldukça yapıcı durdular, kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Rezip Köyü Muhtarı Şerif Akyol ile Koçali Köyü Muhtarı Halit Bulut ise birlik ve beraberlik mesajları vererek barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.